Συμβουλές για την αγορά παιδικού κρεβατιού

Η παρουσία του μωρού είναι σίγουρα μια ευτυχισμένη στιγμή για τους γονείς. Ωστόσο, έχετε ετοιμάσει βασικό εξοπλισμό όπως παιδικό κρεβάτι; Η επιλογή ενός παιδικού κρεβατιού που είναι κατάλληλο για το μικρό σας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ως γονέας, φυσικά, πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην ασφάλεια και την άνεση των παιδιών. Επομένως, μην είστε απρόσεκτοι στην επιλογή κρεβατια ενός παιδιού. Για να σας βοηθήσουμε, ακολουθούν συμβουλές για την επιλογή ενός παιδιού με καλό και ασφαλές γωνιακή ντουλάπα .

Επιλέξτε ένα κατάλληλο μέγεθος
Επιλέξτε ένα μέγεθος κρεβατιού ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας. Θα ήταν ακόμη καλύτερο αν το ύψος του κρεβατιού προσαρμόστηκε επίσης ανάλογα με την ηλικία τους. Αυτό μπορεί να γίνει κάνοντας ένα προσαρμοσμένο κρεβάτι.

Χρήση ασφαλών υλικών και υλικών
Τα παιδικά κρεβάτια πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ασφαλή υλικά. Τα υλικά από ανοξείδωτο είναι καλύτερα από το σίδηρο. Επιπλέον, το χρώμα του παιδικού κρεβατιού πρέπει επίσης να είναι ασφαλές, διότι κάθε μέρα θα είναι προσιτό στο παιδί σας.

Σιγουρευτείτε τη δύναμη
Πριν αγοράσετε ένα παιδικό κρεβάτι, προσπαθήστε να σπρώξετε απαλά και να ανακινήσετε το κρεβάτι για να βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι είναι σταθερό και δεν ανακινείται εύκολα. Ακόμα κι αν κοιμούνται, τα παιδιά συνήθως παραμένουν ενεργά, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα ανθεκτικό παιδικό κρεβάτι.

Αποφύγετε τα διαχωριστικά κρεβατιών που μπορούν να ανοίξουν
Πολλά παιδικά κρεβάτια προσφέρουν ένα μοντέλο προστατευτικού κιγκλιδώματος που μπορεί να ανοίξει ή είναι μια πτυσσόμενη πόρτα. Για να διασφαλίσετε την ασφάλεια των παιδιών, αποφύγετε την επιλογή ενός τέτοιου κρεβατιού. Επιλέξτε ένα παιδικό κρεβάτι με όλες τις γωνίες ερμητικά κλειστές για να μην πέσει το παιδί.

Μην επιλέξετε μπάρες που είναι αδύναμες
Πριν αγοράσετε, μετρήστε τα κενά στη μάσκα του κρεβατιού του παιδιού σας. Αποφύγετε τα κρεβάτια με ράβδους που είναι πολύ τεντωμένα, γιατί θα είναι πολύ επικίνδυνο για τις δραστηριότητες των παιδιών. Μετρήστε πρώτα την απόσταση μεταξύ των ράβδων και βεβαιωθείτε ότι οι ράβδοι απέχουν περισσότερο από 6 cm, έτσι ώστε το κεφάλι, τα χέρια ή άλλα μέρη του σώματος του παιδιού να μην πιάνονται. Η επιλογή του σωστού ύψους της πέργκολας δεν πρέπει να ξεφεύγει από την προσοχή σας. Η κορυφή της πέργκολας δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από 65 cm από το στρώμα. Καθώς το παιδί μεγαλώνει, το στρώμα πρέπει να κατεβεί έτσι ώστε να είναι πιο δύσκολο για το παιδί να ανέβει από το κρεβάτι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *